Meteen naar de inhoud

Babycoach

Communiceren met je baby

Communiceren met je baby, hoe doe je dat? Ondanks dat een baby nog niet kan praten, is hij of zij wel degelijk in staat om te communiceren. D.m.v. huilen, onrustig gedrag, weinig/slecht slapen, slecht drinken of lachen geeft een baby signalen af en communiceert zo met de ouders. Meestal zijn deze signalen duidelijk en voelen de ouders intuïtief aan dat er sprake is van honger, vermoeidheid of bijvoorbeeld krampjes.

Als communiceren met je baby niet lukt

Helaas gaat het niet altijd zo gemakkelijk als hierboven beschreven. Soms zijn de signalen van je baby minder duidelijk, houden gedurende een langere tijd aan en kunnen daardoor voor onrust binnen jullie gezin zorgen. Als ouder bekruipt je een gevoel van onzekerheid, omdat je je niet in staat voelt om goed voor je baby te zorgen en hem/haar goed te begrijpen. Op een dergelijk moment is het verstandig om een deskundige in te schakelen. Een Babycoach kan je bijstaan in het vinden van de oorzaak. Samen zorgen we er voor dat je de signalen die je baby afgeeft afnemen en er uiteindelijk niet meer zullen zijn.

Wat doet een Babycoach?

Als Babycoach observeer ik baby en ouder(s) in de eigen omgeving. Door goed te kijken naar het gedrag en de interactie tussen ouder en kind en het op juiste wijze interpreteren van de signalen die afgegeven worden, komen ouders en ik er samen achter wat de baby met de signalen probeert te zeggen. Deze signalen kunnen duiden op lichamelijke en/of emotionele klachten. Als Babycoach kan ik door het bewust worden van de ouder en coaching veel voor hen betekenen. Deze adviezen hebben betrekking op alles wat met je baby te maken heeft. Denk daarbij aan de hechting, verzorging in zijn algemeenheid, de ontwikkeling, het onderlinge contact en de voeding.

Werkwijze en consulten

Als Babycoach werk ik met baby’s tot 1 jaar. Consulten vinden plaats aan huis, zodat je baby in zijn/haar eigen omgeving geobserveerd kan worden. Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna kunnen er nog 1 of 2 vervolg afspraken volgen. Dit is mede afhankelijk van de behoeften en de aard van de signalen die je baby nog geeft. Een Babycoach kan ook naast de behandeling van kinderarts of andere hulpverlener een waardevolle aanvulling zijn.

Eventueel wordt er gebruik gemaakt van een draagdoek.

Kosten babycoach consult

Voor het eerste consult van ongeveer 1,5 uur zijn de kosten € 130

Voor de vervolgconsulten zijn de kosten € 75 per consult.

Reiskosten tot 20 km gratis, daarboven € 0,30 per km

Kan de afspraak niet doorgaan?

Geef dit uiterlijk 24 uur van te voren door via app of mail aan mij door. Bij niet tijdig doorgeven wordt er 50% van het verschuldigde bedrag in rekening gebracht.

DichtbijDragen

M.L Kingerf 27
3263EN Oud-Beijerland

telefoon: 0646323133

mail: info@dichtbijdragen.nl