Meteen naar de inhoud

Links en informatie

Op deze pagina vind je een diversiteit aan informatie. Ik hoop dat je er iets aan hebt! Vul het contactformulier onder aan de pagina in als je een mooie aanvulling hebt of een vraag wilt stellen.

De film In Utero is een aanrader voor geboortezorg professionals en iedereen die zwanger is of zwanger wil worden……

De documentaire is gemaakt door Gabor Maté en is er één met veel informatie, waar we tijdens ons dagelijkse leven niet bij stil staan. Voor de ontwikkeling van de baby in de buik kan deze kennis een verschil maken.

‘In Utero is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen’. (tekst van de site van In Utero)

De intro van In Utero

Helaas is de film per 1 januari 2020 niet meer te huur of te koop. Aangezien ik de film aangeschaft heb is het mogelijk om deze via DichtbijDragen te kijken. Stuur mij bij interesse een bericht via het contactformulier.

Partners in de Hoeksche Waard

Samen met BabyBliss en Sharon Leijs fotografie hebben we in maart 2020 de Facebookpagina Zwanger in de Hoeksche Waard gemaakt. Inmiddels zijn we druk met de voorbereidingen voor de najaarseditie van de zwangerschapsbeurs en we hopen dat het net zo’n succes wordt als de beurs in april j.l. Houd onze Facebook pagina in de gaten en meld je aan om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

Zwangerschapcursussen en workshops voor Zwangerschapscurus, bevallingsworkshop, zwangerschapsyoga, postpartum bijeenkomsten en Doula Hoeksche Waard bij Baby Bliss

Corina van Oudheusden “Zwanger zijn, bevallen én vader/moeder worden zijn intense en bijzondere gebeurtenissen. Ik vind het een voorrecht om vrouwen én hun partner te mogen begeleiden in deze fase van hun leven. Ik zal dit dan ook altijd met oprechte interesse en toewijding doen.

Bij Sharon Leijs Fotografie kun je onder andere terecht voor een zwangerschapshoot, een cakesmash voor de eerste verjaardag van je kindje, maar ook voor geboortefotografie.

Sharon LeijsDe geboorte van jullie kindje, staat voor de mooiste dag uit jullie leven. Omdat het een dag vol emotie en liefde is. Deze dag waar je zolang naar uit hebt gekeken en nooit meer wilt vergeten. Maar juist door al die emoties die er zijn en je opperste concentratie beleef je de bevalling in je eigen wereld en herinner je je achteraf niet alles meer.”

Hechting

Canstockphoto

Er wordt veel gesproken over het belang van de eerste 1000 dagen van een baby. Er is hier decennia lang veel in mis gegaan doordat er geen kennis meer over was. De eerste 1000 dagen van een nieuw leven beginnen al voor de conceptie. Deze periode kan best verstrekkende gevolgen hebben voor de manier hoe je je basisvertrouwen hebt ontwikkeld en kan invloed hebben op de rest van je leven. Ik deel graag een link van een coach waar ik veel contact mee heb gehad en gespecialiseerd is in het herstel. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en coaches, dit dient als voorbeeld en informatie.

Wil je meer weten over welke gevolgen dit kunnen zijn en het herstel van het basisvertrouwen, klik voor meer uitleg en informatie op onderstaande link.

Herstel van hechting en het basisvertrouwen

Het hechtingsplan

Het Hechtingsplan is geschreven door Lonneke van Houten, verloskundige en therapeutisch coach. Het boek lanceert een nieuw concept; Het Hechtingsplan.  Dit is een plan wat je, met behulp van dit boek, kunt gaan creëren, om een goede veilige start voor jouw kind zoveel mogelijk te waarborgen. Om te komen tot een goed hechtingsplan is een overzicht gemaakt van een aantal essentiële punten die om bewustwording vragen, waar het de voorbereiding op ouderschap betreft.

Het boek gaat over de eerste fase van een mensenleven waarin het hechtingsfundament wordt aangelegd, maar het gaat ook over hechting van de wieg tot het graf. Het geeft een samenvattend theoretisch kader aan het begrip hechting, beschreven op een, voor iedereen, begrijpelijke wijze. Het geeft inzicht in de mechanismen die ontstaan naar aanleiding van een ongezonde hechtingsbasis. Het plaatst het fenomeen hechting in een context. Een context die een mensenleven beschrijft vanuit heel verschillende invalshoeken, vanuit een visie die soms grensverleggend is.” (tekst van de website hechtingsplan.com)

Klik op het boek om op de website van Het Hechtingsplan te komen.

Osteopathie:

Osteopathie is een manuele geneeswijze die het lichaam in zijn totaliteit bekijkt. Centraal staat het zelfregulerend (herstellend) vermogen van het lichaam.
Dit regulerend vermogen kan alleen goed werken wanneer het lichaam goed kan bewegen. Pijn is een gevolg en komt aan het licht, de oorzaak ligt meestal in de schaduw.

Het gebeurd vaak dat er net iets niet helemaal lekker zit in het lijfje van je pasgeborene. Dit is lastig te ontdekken. Het is daarom niet onverstandig om je kleintje in de eerste weken na de kraamtijd te laten checken. Hoe langer er iets net niet helemaal goed zit hoe langer je baby met ongemak te maken heeft.

Osteopaten Lonneke en Marieke Schut

Osteopaat praktijk van der Wal 

Babygebaren:

Middels babygebaren kun je vanaf dat je baby een half jaar is beginnen met het inzetten van gebaren naast je gesproken woorden. Op deze manier leer je samen met je kindje de gebaren bij de woorden. Na ongeveer 2 maanden gaat je baby gebaren overnemen en gebruiken. Het is een fijne manier voor je baby om te communiceren en geeft de baby een sterker zelfvertrouwen (je wordt begrepen) en het stimuleert het taalcentrum.

Communiceren met je baby, als praten nog niet lukt……

Wendy Gebarenstem Hoeksche Waard

Hallo allemaal! Mijn naam is Wendy en ik heb in 2022 de specialistenopleiding bij Gebarenstem afgerond. Daarnaast heb ik ook de module NmG 1 Onderwijs gevolgd. In mijn werk als logopedist op een vroegbehandelingsgroep ben ik elke dag met het gebruik van ondersteunende gebaren bezig. Ik vind het fantastisch om te zien wat voor waarde gebaren kunnen hebben voor baby’s en jonge kinderen! Zelf heb ik ook bij mijn eigen zoontje Rafaël (april 2020) ondervonden wat baby- en kindergebaren kunnen bieden aan zo’n hummeltje! Nieuwsgierig geworden? 

Neem contact met haar op via de website door op haar foto te klikken of stuur haar een mail wendy.oostveen@gebarenstem.nl om een vraag te stellen.

Dragen:

Voor het vinden ven een gecertificeerd draagconsulente in jouw regio kun je kijken op de website van de Vereniging van draagdoekconsulenten

Draagdoek/Drager aanschaffen of huren:

Huren van draagdoeken, ergonomische dragers en draagjassen:

Draaguitleen

Doeken en dragers kopen:

Ooiebeest

Vonvavoom

Naturebabies

Bam & Boe

Limas

Draagjas aanschaffen

Mawaho
Voor cliënten van DichtbijDragen kan ik een leuke korting regelen.

Informatie en leuke artikelen over het ouderschap

Natuurlijk ouderschap

KiiND

Mamablog Lotus Writings

Heb je vragen? Vul het contact formulier in….

DichtbijDragen

M.L Kingerf 27
3263EN Oud-Beijerland

telefoon: 0646323133

mail: info@dichtbijdragen.nl

DichtbijDragen

Met trots aangedreven door WordPress